‘Ik houd eigenlijk helemaal niet zo van koken, maar ik wilde er wel graag plezier én handigheid in krijgen. Wat ik hier leer? Structuur aanbrengen. Hoe kook je met vier pannen tegelijk? Dit is de vierde les en ik begin er steeds meer in te komen’ zegt Gijs Neplenbroek (22), deelnemer aan de cursus ‘Koken Voor Mensen Met Autisme’.

Initiatiefnemer Patrick Goossens: ‘Het idee achter deze cursus is om mensen met autisme bij elkaar te brengen en te leren van elkaar waar je tegenaan loopt. Het kenmerk van mensen met autisme is dat ze alles met hun hoofd doen waar een normaal mens zijn gevoel in meeneemt.
En samen koken is een sociaal gebeuren, je gaat het ook samen opeten en tussentijds worden
er grappen gemaakt. In zo’n kleine groep als dit, met gelijkgestemden is er meer tijd en ruimte voor individuele aandacht. Zo raak je niet snel overpikkeld.’

KaRACHT / HJR ondersteunt deze cursus – samen met Stichting Stadsonderneming Zutphen, het Oranje Fonds en Sint Anthony Groote Broederschap – omdat dit initiatief voldoet aan de doelstelling om mensen in Zutphen bij elkaar te betrekken en meer verbinding in de stad te bewerkstelligen. Heb jij ook een briljant idee voor een dergelijk verbindend initiatief? Gebruik het aanvraagformulier.

PATRICK GOOSSENS (CURSUS KOKEN VOOR MENSEN MET AUTISME): ‘SAMEN KOKEN IS EEN SOCIAAL GEBEUREN.’

‘Ik houd eigenlijk helemaal niet zo van koken, maar ik wilde er wel graag plezier én handigheid in krijgen. Wat ik hier leer? Structuur aanbrengen. Hoe kook je met vier pannen tegelijk? Dit is de vierde les en ik begin er steeds meer in te komen’ zegt Gijs Neplenbroek (22), deelnemer aan de cursus ‘Koken Voor Mensen Met Autisme’. Initiatiefnemer Patrick Goossens: ‘Het idee achter deze cursus is om mensen met autisme bij elkaar te brengen en te leren van elkaar waar je tegenaan loopt. Het kenmerk van mensen met autisme is dat ze alles met hun hoofd doen waar een normaal mens zijn gevoel in meeneemt. En samen koken is een sociaal gebeuren, je gaat het ook samen opeten en tussentijds worden er grappen gemaakt. In zo’n kleine groep als dit, met gelijkgestemden is er meer tijd en ruimte voor individuele aandacht. Zo raak je niet snel overpikkeld.’ Karacht / HJR ondersteunt deze cursus – samen met Stichting Stadsonderneming Zutphen, het Oranje Fonds en Sint Anthony Groote Broederschap – omdat dit initiatief voldoet aan de doelstelling om mensen in Zutphen bij elkaar te betrekken en meer verbinding in de stad te bewerkstelligen.

Posted by Karacht on Monday, February 24, 2020