Waarom gedragen we ons op een bepaalde manier en hoe kun je je eigen gedrag positief Beïnvloeden?

‘Van nature ben ik erg nieuwsgierig. Altijd vragen waarom. Hoe het zit. Ik wilde dingen begrijpen en mensen een beetje uitvogelen. Mijn grootste hobby is dan ook op een terras zitten en mensen kijken. Kan ik uren doen, heerlijk! En dat is ook wat ik doe als psycholoog, ik observeer en achterhaal waarom mensen zich gedragen zoals ze zich gedragen. Met ons bedrijf Duwtje bewegen we mensen in een gewenste richting door onder andere hun omgeving in te zetten.

Iedereen wil het morgen anders doen; waar moeten we beginnen? We hebben de illusie dat we in de toekomst perfect zijn. We denken altijd ‘ als het straks zomer is komt alles goed’. Maar dat gaat niet vanzelf.

Hierbij drie eenvoudige tips waarmee je jezelf een duwtje in de gewenste richting geeft:

• Spreek je hardop uit. Hoeft niet voor een volle zaal, maar kan ook tegen jezelf, je partner of op FaceBook. Als we iets hardop hebben uitgesproken voelen we ons daaraan verbonden.

• Zet je omgeving in. Help je brein met herinneren. Hang een poster op, zet een wekker of gebruik een app.

• Maak het niet te groot en moeilijk. Begin met kleine doelstellingen, zet kleine stapjes, maak het jezelf makkelijk.

Liza neemt kwartiermaker Meike Lammes en jou mee in de #KaRACHTige wereld van gedragsverandering.

LIZA LUESINK (DUWTJE): 'IEDEREEN KAN AF EN TOE EEN DUWTJE GEBRUIKEN.'

Liza Luesink is een expert op het gebied van gedragsverandering. Vanuit de sociale psychologie kijkt ze samen met haar haar team (Duwtje) naar hoe onbewuste processen ons in het dagelijks leven beinvloeden. Het gaat over financiele keuzes, hoe we met elkaar omgaan of waarom we elk jaar goede voornemens hebben maar ze niet waar kunnen maken. Liza neemt kwartiermaker Meike Lammes en jou mee in de #KaRACHTige wereld van gedragsverandering..

Posted by Karacht on Monday, October 28, 2019